Oksecarpaccio

Tidsbruk 45 minutter
9 ingredienser
53 planlagt
Oksecarpaccio
Legg oppskrift
i handlelapp
En forrettklassiker fra det italienske kjøkkenet. Her kommer virkelig god olivenolje og god pepper til sin rett.

Velg antall personer

4 voksne
0 barn

Ingredienser

Pestodressing

2 dl
Extra virgin olivenolje
50 g
Fersk parmesan
50 g
Pinjekjerner
1 potte
Basilikum
0.3 stk
Sitron, saft
2 fedd
Hvitløk

Carpaccio

0.5 pakke
Rucculasalat
300 g
Oksekjøtt fra indrefilet, ytrefilet eller mørbrad
100 g
Fersk parmesan

Slik gjør du

Trinn 1

Pestodressing: Ha alle ingrediensene i en mikser og kjør sammen til en tykk saus. Smak til med salt og pepper hvis det trengs (parmesan inneholder ofte nok salt).

Trinn 2

Rens kjøttskivene for fett og sener og rull det i plastfilm til en pølse. Frys kjøttet og ta det opp 30 minutter før du skal skjære i det. Skjær tynne skiver av det fryste kjøttet og legg direkte på et fat eller en tallerken.

Trinn 3

Pensle kjøttet med pestodressingen og garner med ruccula som er vendt i litt dressing. Skjær tynne skiver av parmesan med en ostehøvel og ha over salaten.