Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Oksecarpaccio

Tidsbruk 45 minutter
9 ingredienser
22 planlagt
Oksecarpaccio
Legg oppskrift
i handlelapp
En forrettklassiker fra det italienske kjøkkenet. Her kommer virkelig god olivenolje og god pepper til sin rett.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Pestodressing

1,5 dl
Extra virgin olivenolje
37,5 g
Fersk parmesan
37,5 g
Pinjekjerner
0,8 potte
Basilikum
1,5 fedd
Hvitløk
0,2 stk
Sitron, saft

Carpaccio

225 g
Oksekjøtt fra indrefilet, ytrefilet eller mørbrad
0,4 pakke
Rucculasalat
75 g
Fersk parmesan

Slik gjør du

Trinn 1

Pestodressing: Ha alle ingrediensene i en mikser og kjør sammen til en tykk saus. Smak til med salt og pepper hvis det trengs (parmesan inneholder ofte nok salt).

Trinn 2

Rens kjøttskivene for fett og sener og rull det i plastfilm til en pølse. Frys kjøttet og ta det opp 30 minutter før du skal skjære i det. Skjær tynne skiver av det fryste kjøttet og legg direkte på et fat eller en tallerken.

Trinn 3

Pensle kjøttet med pestodressingen og garner med ruccula som er vendt i litt dressing. Skjær tynne skiver av parmesan med en ostehøvel og ha over salaten.