Okse entrecôte med tomatsalat og bakte saltpoteter

Tidsbruk 60 minutter
14 ingredienser
188 planlagt
Okse entrecôte med tomatsalat og bakte saltpoteter
Legg oppskrift
i handlelapp
Saftig, helstekt entrecôte blir ekstra god når den får følge av bakte, sprø saltpoteter. Dekorative tomatstabler og delikat eggesmør gjør dette til en spesielt god hovedrett.

Velg antall personer

4 voksne
0 barn

Ingredienser

Poteter

400 g
Salt
3 ss
Smør
800 g
Poteter, løsvekt

Entrecôte

2 ss
Solsikkeolje
700 g
Entrecôte av storfe
2 ss
Smør

Tomatsalat

3 ss
Lys sirup
0.5 stk
Rødløk 4-pk
3 ss
Hvitvinseddik
4 stk
Tomat

Eggesmør

2 ts
Hvitvinseddik
3 stk
Egg
1 ss
Kruspersille
100 g
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place kjøtt: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr.

Trinn 2

Sett ovnen på 200°C. Gni salt og pepper godt inn i entrecôten. Varm en panne eller grill og stek kjøttet gyllent ( bruk smør og solsikkeolje i pannen). Sett kjøttet i ovnen i ca 3-5 minutter, ta det ut og la det hvile.

Trinn 3

Trinn 3

Tomatsalat: Skjær tomater i 5mm tykke skiver og behold stilken på. Hold tomatene samlet. Finhakk rødløken og skyll den i kaldt vann. Bland eddik, sirup og rødløk og ha litt på hver skive tomat sammen med salt og pepper. Stable tomatene sammen slik at de blir ”hele” med stilken på toppen. .

Trinn 4

Trinn 4

Kok potetene i saltet vann, under lokk, i 10 minutter. Hel av vannet og ha potetene på et stekebrett. Legg på smør og bland godt. Ha poteter på stekebrett og stek i ovnen i ca 10 minutter.

Trinn 5

Trinn 5

Eggesmør: Pisk mykt smør med kokte eggeplommer, eddik, salt og rikelig med persille. Skjær kjøttet i skiver og server med poteter, tomater og eggesmør.