Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Nyttårsbiffen med to sauser, belgfruktfrikassé og hjemmelaget pommes chips

43 ingredienser
52 planlagt
Nyttårsbiffen med to sauser, belgfruktfrikassé og hjemmelaget pommes chips
Legg oppskrift
i handlelapp
Velg din favorittsaus! Retten forandrer seg når du går fra rødvinssaus til soppsaus, og dermed blir hele biffretten en liten smaksreise.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Rødvinssaus

0,8 stk
Sjalottløk
0,8 fedd
Hvitløk
0,4 ts
Tørket timian
1,9 stk
Knuste sorte pepperkorn
0,8 stk
Laurbærblad
0,8 ss
Rødvinseddik
1,1 dl
Rødvin
0,4 l
Kjøttbuljong
0,8 ts
Maizena
0,4 stk
Sitron, saften
0,8 ss
Solsikkeolje
0,8 ss
Kaldt vann
0,4 klype
Salt
0,4 klype
Nykvernet pepper
0,2 ts
Sukker

Kremet soppsaus

112,5 g
Fersk sopp (champignon, østerssopp, kantareller)
0,4 stk
Sjalottløk
0,8 fedd
Hvitløk
0,4 ts
Tørket timian
0,4 dl
Hvitvin
1,1 dl
Buljong
0,8 dl
Fløte
0,8 ts
Maizena
0,4 ss
Sitronsaft
0,2 dl
Solsikkeolje
0,8 ss
Vann
0,4 klype
Salt
0,4 klype
Nykvernet pepper

Belgfruktfrikassé

75 g
Aspargesbønner
75 g
Sukkererter
0,8 stk
Sjalottløk
112,5 g
Frosne erter
0,4 dl
Hakket frisk estragon
0,4 dl
Vann
0,8 ss
Smør
0,4 ts
Salt

Hjemmelaget pommes chips

300 g
Mandelpoteter
0,4 l
Solsikkeolje

Biff

300 g
Konge-entrecôte
0,4 ts
Salt
0,4 ts
Nykvernet pepper
0,4 ss
Smør
0,8 ss
Solsikkeolje

Slik gjør du

Trinn 1

Start med å temperere biffene i en time på kjøkkenbenken før de stekes. Salte og pepre dem.

Trinn 2

Rødvinssaus: Varm opp en kjele med solsikkeolje og brun hakket sjalottløk og hvitløk. Tilsett timian, knuste sorte pepperkorn, laurbærblad, eddik og rødvin. Kok ned til det halve. Tilsett oksekraft og fortsett å koke ned sausen til ca. 5 dl. Sil sausen og jevne den med Maizena utrørt i kaldt vann. Smak til sausen med salt, nykvernet sort pepper, sitronsaft og evt. litt sukker for å få den riktige sur/søte balansen.

Trinn 3

Kremet soppsaus: Rens soppen og del i små biter. Varm opp en kjele med solsikkeolje og fres hakket sjalottløk og hvitløk i oljen i 2 minutter. Tilsett soppterningene og stek i 3 minutter. Ha i timian, hvitvin og buljong og kok i 5 minutter til halvparten av væsken er kokt ned. Tilsett fløte og kok opp. Rør Maizena ut i kaldt vann og hell i sausen under omrøring slik at den tykner litt. Smak til sausen med sitronsaft, salt og nykvernet pepper.

Trinn 4

Belgfruktfrikassé: Rens aspargesbønner og sukkererter for stilker og del i 2 cm store biter. Ha aspargesbønnene i en kjele med vann, smør, hakket sjalottløk og salt. Kok i 2 minutter med lokk. Tilsett sukkererter og frosne erter. Kok i 2 minutter til og vend inn frisk hakket estragon

Trinn 5

Hjemmelaget pommes chips: Skjær tynne skiver av potetene med skall med en ostehøvel eller en mandolin. Skyll potetskivene i vann tre ganger slik at en del av stivelsen fjernes. Tørk skivene godt i et kjøkkenhåndkle. Varm solsikkeolje til 150 grader i en stor kjele med høye kanter. Bruk steketermometer eller sjekk ved å stikke en tresleiv ned i oljen. Det skal bruse rundt tresleiven. Ha i halvparten av potetskivene og rør godt om. La dem frese og bruse og steke til de er lysebrune og sprø. Ta chipsen opp med en øse og legg dem på kjøkkenpapir for å renne av. Når du har stekt andre omgang kan chipsen krydres med urte-chilikrydder og serveres.

Trinn 6

Steking av biff: Varm en stekepanne med solsikkeolje på sterk varme. Legg i biffene og skru ned varmen til medium pluss. Stek biffene i 2-3 minutter på en side og så 2 minutter på den andre siden. (Biffer som er ca. 2 cm høye.) Det siste halve minuttet tilsettes smør og biffene vendes i smøret for å få en nøtteaktig god smak. Ta biffene ut av pannen og la dem hvile på en tallerken i 5 minutter før de serveres. Dette for at saften i biffene skal sive tilbake til alle deler av biffen og at den holder seg saftig.