Nutellais med krokan og toffeesaus

Tidsbruk 30 minutter
12 ingredienser
1 planlagt
Nutellais med krokan og toffeesaus
Legg oppskrift
i handlelapp
Bent Stiansens vanvittig gode is med nutellais og hjemmelaget krokan og toffeesaus. Med denne imponerer du gjestene.

Velg antall personer

8 voksne
0 barn

Ingredienser

Nutella/nugatti

5 stk
Eggeplommer
1.5 dl
Nutella eller Nugatti
4 dl
Kremfløte
1 dl
Sukker
0.5 dl
Vann

Mandeliskrem

200 g
Mandler
100 g
Sukker

Toffeesaus

2 dl
Fløte
100 g
Sukker
100 g
Brunt sukker
100 g
Smør
0.3 ts
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Nutellais: Pisk eggeplommer til luftig skum. Kok sukker og vann til sirup og den begynner å bli litt seig – ca. 3 minutter. Spe den varme sirupen over eggeplommene under kraftig visping. Fortsett å piske til luftig eggedosis i 5 minutter.

Smelt Nutella eller Nugatti til flytende i en kjele. Bland sjokoladen med eggedosisen. Pisk kremfløt lett og vend inn eggedosisen og sjokoladen. Fyll blandingen i en egnet form og frys til natten over.

Trinn 2

Krokan: Brun sukker i en panne til nøttebrunt. Tilsett mandler og la steke et par minutter. Hell over på et smurt bakepapir. Avkjøl. Kjør til krokan i en foodprosessor.

Trinn 3

Toffeesaus: Ha sukker i en stålkjele og varm opp til sukkeret smelter til lys karamell. Tilsett brunt sukker og la smelte. Ikke rør i sukkeret underveis. Tilsett smør og rør godt inn i sukkeret. Tilsett fløte og la koke til den begynner å tykne – ca. 10 minutter. Smak til med salt, men pass på varmen. Sett sausen til side.

Trinn 4

Ta ut isen 10 minutter før servering. Pakk ut isen og rull i krokan. Skjær i skiver og server med lunken toffeesaus.

Prøv også