Nudler med kjøttboller - Bún Chả

Tidsbruk 45 minutter
16 ingredienser
1794 planlagt
Nudler med kjøttboller - Bún Chả
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for gluten
Fri for gluten
Fri for gluten og melk
Hanoistyle nudel-lykke! Dette er en Hanoi-spesialitet som er spesielt populær i store deler av det nordlige Vietnam. Lages med risnudler og grillet svinekjøtt, eller som her – med ekstra smakfulle kjøttboller.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Kjøttdeig av svin
1 pose
Risnudler, 250 g, Santa Maria
1 stk
Gulrot
1 stk
Rød chili
1 potte
Koriander
3 stk
Sjalottløk
1 stk
Lime
3 fedd
Hvitløk
1 pose
Baby leaf, asiatisk
3 ss
Fiskesaus
1 ss
Brunt sukker til karamellisering
2 ss
Riseddik
2 ss
Solsikkeolje, 1l, REMA 1000
1 ss
Brunt sukker til saus
5 ss
Vann til kjøttboller
1 dl
Vann til saus

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Karamellsaus: Ha sukker og vann (3/5) i en panne og kok det på høy temperatur til sukkeret karamelliseres, ca. 8 min. Ta pannen bort fra varmen og rør inn kaldt vann (2/5).

Trinn 2

Trinn 2

Kjøttboller: bland kjøttdeigen med finhakket sjalottløk, 1/3 av fiskesausen, karamellsausen og pepper. Sett blandingen i kjøleskapet til marinering, ca. 1 time.

Trinn 3

Trinn 3

Form kjøttboller som trykkes lett flate. Stek dem på høy varme i solsikkeolje slik at de får en brun stekeskorpe. Senk varmen og la dem bli gjennomstekte.

Trinn 4

Trinn 4

Saus: Skjær gulrot i syltynne skiver og vend skivene raskt i limejuice. Finhakk hvitløk og chili. Bland ingrediensene til sausen (limejuice, fiskesaus, riseddik, brunt sukker, hvitløk, chili og vann) og ha i gulrot.

Trinn 5

Trinn 5

Kok nudlene etter anvisningen på pakken. Hell av vannet og skyll umiddelbart i kaldt vann for å kjøle nudlene ned. Fordel nudlene i fire suppeskåler, hell over sausen og topp med kjøttboller, koriander og Baby Leaf.