Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Nicoise-salat med lettstekt laks

Tidsbruk 30 minutter
19 ingredienser
228 planlagt
Nicoise-salat med lettstekt laks
Legg oppskrift
i handlelapp
Egg, ansjos og tunfisk er vanligvis hovedingrediensene i salade nicoise. Her er en fornorsket variant, hvor nesten rå laks erstatter tunfisken.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Laksefilet

300 g
Fersk laksefilet
0,8 ss
Olivenolje
0,8 potte
Persille
0,8 ts
Salt
0,2 ts
Kvernet pepper

Dressing

2,3 stk
Ansjosfileter
1,5 stk
Eggeplommer
1,5 ss
Hvitvinseddik
1,5 ss
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
1,5 dl
Extra virgin olivenolje
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Pepper

Salat

0,8 pose
Stor sommersalat
0,8 dl
Sorte stenfrie oliven
0,8 dl
Ristede pinjekjerner
3 stk
Kokte «smilende» egg
3 stk
Modne tomater
0,8 stk
Løk
37,5 g
Ansjosfileter

Slik gjør du

Trinn 1

Del laksefileten på langs i to stykker, ca. 3 x 3 cm i snittflaten. Ha salt og pepper på fisken og stek i 10 sekunder på hver side i en teflonpanne med olivenolje. Rull fiskestykkene i finhakket persille og pakk dem i plastfolie.

Trinn 2

Dressing: Ha ansjosfileter sammen med eggeplommer, eddik og vann i en bolle og kjør sammen med stavmikser. Spe med olivenolje som til en majones. Smak til dressingen med salt og pepper.

Trinn 3

Bland salaten i en bolle med steinfrie sorte oliven, ristede pinjekjerner og båter av «smilende» egg, kokt i 8 minutter, og avkjølt (da er plommen fremdeles myk). Del tomatene i båter og fjern kjernene. Ha tomatbåtene i bollen.

Trinn 4

Pakk ut laksen av plasten og skjær i skiver som legges på toppen av salaten sammen med ansjosfileter og løk skåret i tynne skiver. Hell dressing over ved servering.