Nedlagt sopp fra «Verona»

Tidsbruk 30 minutter
10 ingredienser
62 planlagt
Nedlagt sopp fra «Verona»
Legg oppskrift
i handlelapp
Her får den milde champignon-soppen masse smak av laken med eddik, løk og krydder. Blir bare bedre etter et par dager i oljen.

Velg antall personer

4 voksne
0 barn

Ingredienser

Nedlagt sopp

300 g
Champignon
3 ss
Hvitvinseddik
2 stk
Sjalottløk
3 fedd
Hvitløk
1 kvist
Timian
2 stk
Laurbærblad
1.5 dl
Olivenolje
1 ts
Salt
0.3 ts
Pepper

Topp med

0.5 potte
Gressløk

Slik gjør du

Trinn 1

Rens soppen og del den i biter. Ha soppen i en kjele sammen med eddik, grovhakket sjalottløk, hvitløk i skiver, timian, laurbær, salt og pepper.

Trinn 2

Kok opp soppen og kok til all væske er kokt inn. Tilsett olivenolje og kok opp. Avkjøl i oljen og server kaldt med hakket gressløk.

Serveringsforslag

Soppen blir enda bedre hvis den får stå i oljen i et par dager.