Nedlagt sopp fra «Verona»

Tidsbruk 30 minutter
10 ingredienser
5 planlagt
Nedlagt sopp fra «Verona»
Legg oppskrift
i handlelapp
Her får den milde champignon-soppen masse smak av laken med eddik, løk og krydder. Blir bare bedre etter et par dager i oljen.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Nedlagt sopp

225 g
Champignon
2,3 ss
Hvitvinseddik
1,5 stk
Sjalottløk
2,3 fedd
Hvitløk
0,8 kvist
Timian
1,5 stk
Laurbærblad
1,1 dl
Olivenolje
0,8 ts
Salt
0,2 ts
Pepper

Topp med

0,4 potte
Gressløk

Slik gjør du

Trinn 1

Rens soppen og del den i biter. Ha soppen i en kjele sammen med eddik, grovhakket sjalottløk, hvitløk i skiver, timian, laurbær, salt og pepper.

Trinn 2

Kok opp soppen og kok til all væske er kokt inn. Tilsett olivenolje og kok opp. Avkjøl i oljen og server kaldt med hakket gressløk.

Serveringsforslag

Soppen blir enda bedre hvis den får stå i oljen i et par dager.