Nachos De Luxe med guacamole og crema

Tidsbruk 45 minutter
17 ingredienser
915 planlagt
Nachos De Luxe med guacamole og crema
Legg oppskrift
i handlelapp
Kyllinglår, løk og tomater gjør dette til en mer mettende og smaksrik nachos-variant. Server denne når det er kaldt ute og familien vil ha noe godt og varmende.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Nachos De Luxe

400 g
Grillet lårfilet av kylling
1 pose
Nachochips
200 g
Revet ostemix
3 ss
Hermetiske jalapeño-chili
2 stk
Tomater
0.5 stk
Løk
0.5 stk
Revest isbergsalat

Guacamole

2 stk
Modne avokado
2 stk
Modne tomater
1 ss
Hermetisk jalapeños i skiver
1 neve
Grovhakket koriander
0.5 stk
Liten løk
0.5 stk
Lime
1 ss
Extra virgin olivenolje
1 klype
Salt

Server med

1 glass
Salsa
1 boks
Rømme

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm ovnen på 210 °C. Legg Nachochips i et tynt lag i en ildfast form. Dryss på et tynt, jevnt lag revet ost. Topp med finhakket chili, hakket tomat, hakket løk og kyllinglår skåret i mindre biter. Legg på et nytt lag chips, revet ost, tomat, løk og kylling. Topp det hele med et tynt lag revet ost.

Trinn 2

Guacamole: Finhakk tomatene (frø og skinn skal være med). Del avokadoene i to, fjern steinene og grav ut «kjøttet» med en spiseskje og over i en bolle. Grovknus avokadokjøttet med en gaffel. Tilsett finhakket tomat, løk og jalapeño, hakket koriander og olivenolje og rør forsiktig sammen. Smak til med limesaft og litt salt.

Trinn 3

Dekk med plastfolie – plastfolien skal legges rett oppå guacamolen for å hindre at den blir brun. La den stå i kjøleskapet i 30 minutter før servering slik at alle smakene setter seg.

Trinn 4

Sett formen med nachos i ovnen. Stek til osten begynner å boble. Skru på grillen i ovnen og stek videre til osten får små brune flekker og bobler godt. Følg med og pass på at det ikke blir brent.

Trinn 5

Ta formen ut av ovnen. Topp med revet issalat, litt guacamole, Salsa Mexicana og rømme eller crema. Server straks! Server resten av tilbehøret ved siden av.

Lag salsa fra bunnen av!

Lag salsa fra bunnen av!