Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Nøttepaté med tyttebær

Tidsbruk 120 minutter
29 ingredienser
8 planlagt
Nøttepaté med tyttebær
Klikk og dra
til kalenderen
Denne sødmefulle patéen servert med tyttebær, ristet rosenkål og ostesaus er så god at den gjerne kan spises på selveste julaften!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Nøttepaté med tyttebær

250 g
Sopp, frossen skogsblanding
2 stang
Stangseller
1 stk
Rødløk
2 fedd
Hvitløk
150 g
Ris
6 dl
Grønnsaksbuljong
100 g
Grovhakket pistasjnøtter
100 g
Grovhakket mandler
150 g
Revet cheddar
1 stk
Finhakket rød chili
1 stk
Sitron
0,3 ts
Frisk rosmarin
0,5 ts
Frisk timian
2 stk
Egg
1 dl
Griljermel
1 boks
Tyttebær
1 ss
Brunt sukker
1 ss
Olivenolje

Ristet rosenkål

1 pakke
Rosenkål
1 ss
Smør
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Ostesaus

4,5 dl
Melk
1 klype
Malt muskatnøtt
2 dl
Parmesan eller annen moden ost
1 ss
Smør eller olje
1 ss
Hvetemel eller glutenfritt alternativ
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Finhakk løk, selleri og hvitløk og fres blankt i litt olivenolje. Ha i sopp og la det dampe litt, ha i ris eller byggryn og kraft og kok til det er mørt. Avkjøl litt. Ha det i en bolle og bland med grovt hakkede nøtter og de andre ingrediensene foruten tyttebær og sukker. Smak til med salt og pepper.

Trinn 2

Smør en form og sett ovnen på 180C. Bland tyttebær med brunt sukker og ha det i bunnen på formen. Ha røren på toppen og bank ut litt luft. Bak pateen i ovnen under folie i 40 minutter, ta vekk folien og bak videre i 15 minutter. La pateen hvile i minst 10 minutter før servering.

Trinn 3

Ristet rosenkål: Rens rosenkålen for stygge blader og skjær av stilken. Skjær den i to om de er store. Stek de gyllende i smør eller olje, dryss på med salt og pepper. De skal ha litt tyggemotstand. Hvis man ønsker de mykere kan de kokes et par minutter i saltet vann og så skylles i kaldt vann før man steker de.

Trinn 4

Ostesaus: Smelt smør i en liten kjele, ha i mel og spe med melk mens du rører slik at det ikke blir klumper. La det koke opp og smak til med muskat, salt og pepper. Visp inn ost. Juster melk slik at du får en fyldig og glatt saus.

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender