Myntepannacotta

Tidsbruk 120 minutter
15 ingredienser
2 planlagt
Myntepannacotta
Legg oppskrift
i handlelapp
En mild myntepuddig med saftige biter av vannmelon gir en lett og frisk avslutning på måltidet.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Myntepannacotta

1,9 stk
Gelatin
1,5 dl
Fløte
0,4 dl
Hakket frisk mynte
1,5 dl
Melk
56,3 g
Sukker
0,4 dl
Nøytral olje, eller formfett

Vannmelonsalat

0,4 kg
Vannmelon
0,4 stk
Lime
0,4 potte
Sitronmelisse
18,8 g
Brunt sukker

Søte grissini

0,4 stk
Butterdeig
0,8 stk
Eggeplomme
0,4 ss
Hvetemel
0,8 ss
Sukker
0,4 ss
Sesamfrø

Slik gjør du

Trinn 1

Bløtlegg gelatinplatene i 5 minutter. Kok opp halvparten av fløten sammen med sukker. klem vannet ut av gelatinen og rør den inn i fløten til den er oppløst. Tilsett mynte og la det trekke i 15 minutter.

Trinn 2

Tilsett resten av fløten og melken, og fyll røren i plastglass som er sprayet med formfett eller penslet med nøytral olje. Sett til avkjøling natten over. Hvelv pannacottaen ut av glassene når de skal anrettes.

Trinn 3

Vannmelonsalat: Skjær av skallet på melonen og fjern så mange steiner som mulig. Skjær melonen i små terninger og ha i en blandebolle med revet skall og saften av en lime, strimlet sitronmelisse og brunt sukker. Bland godt og la salaten marineres i minst en time.

Trinn 4

Søte grissini: Tin butterdeigen og rull den sammen. Press rullen flat og vend i hvetemel. Kjevle den til en 2 mm tynn rektangel. Børst bort mel og pensle med sammenpiskede eggeplommer. Dryss sukker og sesamfrø på hele leiven. Kutt lange tynne strimler og legg dem på stekebrett. Stek i ovnen ved 180°C i 10 min til de er gyllenbrune. Avkjøl.