Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Myntepannacotta

Tidsbruk 120 minutter
15 ingredienser
39 planlagt
Myntepannacotta
Legg oppskrift
i handlelapp
En mild myntepuddig med saftige biter av vannmelon gir en lett og frisk avslutning på måltidet.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Myntepannacotta

1,9 stk
Gelatin
1,5 dl
Fløte
0,4 dl
Hakket frisk mynte
1,5 dl
Melk
56,3 g
Sukker
0,4 dl
Nøytral olje, eller formfett

Vannmelonsalat

0,4 kg
Vannmelon
0,4 stk
Lime
0,4 potte
Sitronmelisse
18,8 g
Brunt sukker

Søte grissini

0,4 stk
Butterdeig
0,8 stk
Eggeplomme
0,4 ss
Hvetemel
0,8 ss
Sukker
0,4 ss
Sesamfrø

Slik gjør du

Trinn 1

Bløtlegg gelatinplatene i 5 minutter. Kok opp halvparten av fløten sammen med sukker. klem vannet ut av gelatinen og rør den inn i fløten til den er oppløst. Tilsett mynte og la det trekke i 15 minutter.

Trinn 2

Tilsett resten av fløten og melken, og fyll røren i plastglass som er sprayet med formfett eller penslet med nøytral olje. Sett til avkjøling natten over. Hvelv pannacottaen ut av glassene når de skal anrettes.

Trinn 3

Vannmelonsalat: Skjær av skallet på melonen og fjern så mange steiner som mulig. Skjær melonen i små terninger og ha i en blandebolle med revet skall og saften av en lime, strimlet sitronmelisse og brunt sukker. Bland godt og la salaten marineres i minst en time.

Trinn 4

Søte grissini: Tin butterdeigen og rull den sammen. Press rullen flat og vend i hvetemel. Kjevle den til en 2 mm tynn rektangel. Børst bort mel og pensle med sammenpiskede eggeplommer. Dryss sukker og sesamfrø på hele leiven. Kutt lange tynne strimler og legg dem på stekebrett. Stek i ovnen ved 180°C i 10 min til de er gyllenbrune. Avkjøl.