Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Multekrem med krumkaker

Tidsbruk 90 minutter
11 ingredienser
33 planlagt
Multekrem med krumkaker
Klikk og dra
til kalenderen
Dette er en av de norske nasjonaldessertene! Dersom du bruker multesyltetøy i stedet for multer kan du droppe sukker når du lager kremen.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

150 g
Multer (eller multesyltetøy)
37,5 g
Sukker
0,3 l
Kremfløte
0,3 stk
Vaniljestang
0,3 dl
Melis
0,3 kvist
Sitronmelisse

Krumkaker

1,5 stk
Egg
100 g
Sukker
100 g
Hvetemel
1 ss
Smør til pensling av krumkakejernet
75 g
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Krumkaker: Pisk egg og sukker til eggedosis.

Trinn 2

Trinn 2

Smelt smøret og bland det i eggedosisen. Sikt melet og vend det godt inn i røren. Stek krumkaker i krumkakejern til de er lysebrune. Etter hvert som de blir ferdigstekt legges krumkakene i en tekopp slik at de blir formet til skåler. Krumkakene avkjøles og oppbevares i i tett boks med lokk.

Trinn 3

Trinn 3

Plukk ut de peneste multene og spar dem til pynt. Bland resten av multene med sukker og rør til sukkeret er oppløst.

Trinn 4

Trinn 4

Lettpisk fløten med frøene fra en vaniljestang
 og melis.
 Vend multesyltetøyet inn i kremen og pynt 
med pene multer og strimlet sitronmelisse.

Tips

Du kan også bruke ferdig multesyltetøy. Dropp i så fall sukkeret når du lager kremen.

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender