Multekrem med krumkaker

Tidsbruk 90 minutter
11 ingredienser
46 planlagt
Multekrem med krumkaker
Legg oppskrift
i handlelapp
Dette er en av de norske nasjonaldessertene! Dersom du bruker multesyltetøy i stedet for multer kan du droppe sukker når du lager kremen.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

150 g
Multer (eller multesyltetøy)
37,5 g
Sukker
0,3 l
Kremfløte
0,3 stk
Vaniljestang
0,3 dl
Melis
0,3 kvist
Sitronmelisse

Krumkaker

1,5 stk
Egg
100 g
Sukker
100 g
Hvetemel
1 ss
Smør til pensling av krumkakejernet
75 g
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Krumkaker: Pisk egg og sukker til eggedosis.

Trinn 2

Trinn 2

Smelt smøret og bland det i eggedosisen. Sikt melet og vend det godt inn i røren. Stek krumkaker i krumkakejern til de er lysebrune. Etter hvert som de blir ferdigstekt legges krumkakene i en tekopp slik at de blir formet til skåler. Krumkakene avkjøles og oppbevares i i tett boks med lokk.

Trinn 3

Trinn 3

Plukk ut de peneste multene og spar dem til pynt. Bland resten av multene med sukker og rør til sukkeret er oppløst.

Trinn 4

Trinn 4

Lettpisk fløten med frøene fra en vaniljestang
 og melis.
 Vend multesyltetøyet inn i kremen og pynt 
med pene multer og strimlet sitronmelisse.

Tips

Du kan også bruke ferdig multesyltetøy. Dropp i så fall sukkeret når du lager kremen.