Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Mozzarella- og kyllingsandwich

Tidsbruk 60 minutter
10 ingredienser
97 planlagt
Mozzarella- og kyllingsandwich
Klikk og dra
til kalenderen
Nystekt focaccia er kanskje det aller beste utgangspunktet for en virkelig god sandwich. Med stekte, marinerte kyllingfileter og lun mozzarella, blir dette garantert en favoritt i sommer.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 pakke
Kyllingfilet 300 g Solvinge
1 pose
Mozzarella fersk Arla
1 stk
Tomat
25 g
Fersk gjær Idun
1 potte
Basilikum
1 stk
Sitron
2 dl
Olivenolje REMA 1000
3 fedd
Hvitløk
8 dl
Hvetemel
1 ts
Kajennepepper

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Focaccia: Sett ovnen på 250°C (eller mer). Bland gjær med lunkent vann (6 dl per 8 dl hvetemel) og olivenolje i en bolle. Rør inn melet til deigen har konsistens som tykk grøt. Dekk bollen med folie og la den heve i ca. 30 minutter. Hell deigen på et stekebrett kledd med bakepapir og ha godt med olivenolje over.

Trinn 2

Trinn 2

Trykk deigen jevnt ut med fingrene, dryss på grovt salt og stek til brødet er gyllent og litt brunt i kantene. Temperaturen kan variere fra ovn til ovn så følg med!

Trinn 3

Trinn 3

Marinade: Bland sitronsaft, finhakket hvitløk, olivenolje, salt og kajennepepper i en bolle. Del kyllingfiletene i to på langs, bank dem flate og legg dem i marinaden. Dekk med plastfolie og la kyllingen marinere i ca. 15 minutter i romtemperatur.

Trinn 4

Trinn 4

Stek kyllingfiletene på begge sider i en grillpanne. Skjær den nystekte focacciaen i firkanter, del dem i to og legg kylling, tomatskiver og mozzarellaskiver mellom. Dryss på litt salt og pepper og drypp over god olivenolje. Stek gjerne sandwichene i ovnen til de er varme og sprø og mozzarellaen smelter litt. Server sandwichene med frisk basilikum.

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender