Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Mousseterte med bringebær

10 ingredienser
134 planlagt
Mousseterte med bringebær
Legg oppskrift
i handlelapp

Ingredienser

Tertebunn

150 g
Digestive kjeks
1 ss
Kakaopuver
50 g
Smør
1 klype
Salt

Tertefyll – melkesjokolademousse

2 stk
Gelatinplater
150 g
Lys kokesjokolade
1 dl
Melk
2 dl
Kremfløte
1 klype
Maldonsalt
0,5 ss
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Tertebunn: Smelt smør mens du finknuser kjeks. Tilsett kjeks i det smeltede smøret og rør inn kakaopulver og salt. Hvis deigen er for tørr til å kunne samle seg kan du tilsette en spiseskje ekstra med smør. Fordel tertedeigen i 3 små terteformer med løs bunn og press den utover I formen så du får en fast tertedeig.

Trinn 2

Tertefyll – melkesjokolademousse: Det aller første du kan gjøre er å fylle en stor bolle med kaldt vann. Ha gelatinplatene i vannet og la dem ligge der i 10 minutter. Finhakk sjokoladen og strø salt over, sett til side i en medium stor skål. Varm opp melken sammen med 1/2 ss sukker til kokepunktet i en kjele. Trekk kjelen av platen og rør inn de myke gelatinplatene (husk å klem ut vannet). Hell den varme melken over den finhakkete sjokoladen. La stå i 2 minutter før du rører alt sammen så sjokoladen smelter i den varme melken. Avkjøl sjokoladeblandingen til romtemperatur. Pisk fløten til myk krem, pass på å ikke stivpiske den, og vend inn sjokoladeblandingen med en slikkepott. Hell moussen i terteformene og la de stivne i kjøleskapet i ca. 1 time. Pynt med det du ønsker, jeg brukte ferske bringebær.

Ida Gran Jansen

 http://idagranjansen.com/