Moussaka

Tidsbruk 60 minutter
10 ingredienser
709 planlagt
Moussaka
Legg oppskrift
i handlelapp
μουσακάς Nettopp. Helt gresk. Og denne fantastiske retten assosierer nok de fleste av oss med Hellas, selv om ulike varianter av moussaka også er tradisjonsretter i store deler av Midtøsten og på Balkan.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Kvernet deig av storfe 14%, 400 g Nordfjord
1 stk
Løk
1 boks
Hakkede tomater REMA 1000
5 dl
Helmelk Tine
1 stk
Squash
1 stk
Aubergine
100 g
Hvitost REMA 1000
4 fedd
Hvitløk
1 ss
Solsikkeolje REMA 1000
1 ss
Maizena Majsstivelse

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Sett ovnen på 200˚C. Brun kjøttdeig i en stekepanne sammen med finhakket løk og hvitløk. Ha i hermetiske tomater og la det småkoke til det begynner å tykne. Smak til med salt og pepper.

Trinn 2

Trinn 2

Kok opp melken og jevne den med maizena, rørt ut i litt vann. Smak til med salt og pepper.

Trinn 3

Trinn 3

Skjær squash og aubergine i skiver og brun dem lett i olje på begge sider.

Trinn 4

Trinn 4

Legg grønnsaker og kjøttdeig lagvis i en form, ha hvit saus og revet ost på toppen.

Trinn 5

Trinn 5

Stek i ovnen i ca. 20-25 minutter.

Serveringsforslag

Server med hvitløksbaguetter og en frisk salat. Tilsett gjerne ½ ts oregano i kjøttsausen.