Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Moussaka med en grønn vri

13 ingredienser
963 planlagt
Moussaka med en grønn vri
Legg oppskrift
i handlelapp
En grønn vri på en gresk klassiker!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Moussaka med en grønn vri

6 stk
Poteter
1 stk
Løk, hakket
250 g
Champignon, skivet
1 boks
Grovhakkede tomater
1 glass
Tomatpuré
1 ts
Timian, tørket
2 ss
Rødvinseddik (kan sløyfes)
2 pose
Kokte linser, røde
0,5 ts
Pepper
1 klype
Salt
1 dl
Griljermel
2 ss
Rapsolje til steking
2 fedd
Hvitløk

Slik gjør du

Trinn 1

Skrell og kok potetene til de er nesten møre. Sett til side.

Trinn 2

Stek løk og champignon i et par minutter, og ha i hvitløk, hakkede tomater, tomatpuré, krydder og eddik. Smak til med salt.

Trinn 3

Ha tomatblandingen i en ildfast form, og strø linsene over. Skjær potetene i skiver, og dekk med potetskiver øverst i den ildfaste formen. Avslutt med et lag griljermel øverst, og stek på 220 grader i 20 minutter til blandingen bobler og lokket er blitt gyldent.

Trinn 4

Servér gjerne med nystekte rundstykker og en grønn salat.

Denne oppskriften er laget av Dyrevernalliansen.