Moussaka med en grønn vri

13 ingredienser
1219 planlagt
Moussaka med en grønn vri
Legg oppskrift
i handlelapp
En grønn vri på en gresk klassiker!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Moussaka med en grønn vri

6 stk
Poteter
1 stk
Løk, hakket
250 g
Champignon, skivet
1 boks
Grovhakkede tomater
1 glass
Tomatpuré
1 ts
Timian, tørket
2 ss
Rødvinseddik (kan sløyfes)
2 pose
Kokte linser, røde
0,5 ts
Pepper
1 klype
Salt
1 dl
Griljermel
2 ss
Rapsolje til steking
2 fedd
Hvitløk

Slik gjør du

Trinn 1

Skrell og kok potetene til de er nesten møre. Sett til side.

Trinn 2

Stek løk og champignon i et par minutter, og ha i hvitløk, hakkede tomater, tomatpuré, krydder og eddik. Smak til med salt.

Trinn 3

Ha tomatblandingen i en ildfast form, og strø linsene over. Skjær potetene i skiver, og dekk med potetskiver øverst i den ildfaste formen. Avslutt med et lag griljermel øverst, og stek på 220 grader i 20 minutter til blandingen bobler og lokket er blitt gyldent.

Trinn 4

Servér gjerne med nystekte rundstykker og en grønn salat.

Denne oppskriften er laget av Dyrevernalliansen.