Monterey Pizza

13 ingredienser
119 planlagt
Monterey Pizza
Legg oppskrift
i handlelapp
Den mest italienske pizzaen i USA kommer fra California. Fargerike Monterey er kjent for kortreiste grønnsaker og annerledes ingredienser som sjømat, friske urter og mindre kjente oster. Bunnen er ofte mer Napoli enn New York, tynn og sprø, og pizzaene er fargerike og smakfulle.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Saus

1 boks
Bianca pizzasaus

Italiensk pizzadeig

1 kg
Tipo 0 mel eller vanlig hvetemel
1 pose
Tørrgjær
1 ts
Salt
6 dl
Vann
2 ss
Olivenolje

Ost

1 pose
Fersk mozzarella
50 g
Parmesan

Topping

1 stk
Avokado
0.3 glass
Sort oliven
1 kvist
Frisk rosmarin
0.5 pakke
Vårløk
1 stk
Gul paprika

Slik gjør du

Trinn 1

Ha de tørre ingrediensene i bakebollen til en kjøkkenmaskin med eltekrok. Tilsett olje og halvparten av vannet og kjør på middels-lav hastighet i ett minutt. Tilsett resten av vannet og kjør videre på middels hastighet i 5-6 minutter til du har en smidig deig.

Trinn 2

Samle deigen til en ball og ha den i en smurt bolle. Dekk over med plastfilm og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1 time, men gjerne mer. Slå ned deigen på en melet arbeidsbenk slik at luften presses ut av den. Del deigen i ønsket antall enheter og kjevle ut. (Deig du ikke bruker kan lagres i kjøleskapet i opptil 3 døgn. De vil da trenge et par timer for å nå romtemperatur og må heve til dobbel størrelse.)

Trinn 3

Fordel saus og ost jevnt utover pizzaebunnen før steking. Topp med Vårløk, gul paprika, sort oliven og frisk rosmarin. Pizzaen stekes på 250 °C (eller ovnens makstemperatur) til den er gyllenbrun. Ta pizzaen ut av ovnen.

Trinn 4

Fordel avokado i skiver, litt mer frisk rosmarin og høvlet parmesan umiddelbart etter at pizzaen er tatt ut av ovnen.