Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Minidoughnuts

21 ingredienser
186 planlagt
Minidoughnuts
Legg oppskrift
i handlelapp
Doughnuts er veldig godt og ser fantastisk flott ut. Denne gangen så laget jeg minidoughnuts. Jeg trykker ut små doughnuts i stedet for store. Lag de toppingene du selv ønsker. Jeg har foreslått en del forskellige typer som du kan velge mellom.

Ingredienser

Deigen

1,5 dl
Melk
1 ss
Sitronsaft
1 stk
Egg
1,5 ts
Tørrgjær
1 ss
Kardemomme
1 dl
Vann
55 g
Smør
475 g
Hvetemel
1 ts
Sukker
1 ts
Salt
2 l
Matolje

Topping, skivede mandler

1 pose
Mandler

Topping, revet kokos

0,5 pose
Kokos

Topping, Sjokolade ganache

200 g
Mørk 70 % sjokolade
2 dl
Fløte
1 klype
Salt

Topping, Kremost

6 ss
Kremost
3 ss
Romtemperert smør
3,5 ss
Melis

Topping, Sitron og melisglasur

1 stk
Sitronsaft
5 ss
Melis

Slik gjør du

Trinn 1

Deigen: Varm opp melken til lunkent. Skvis i sitronsaft og la stå mens du gjør resten. Melken kommer til å klumpe seg litt, men det er meningen. I en kjøkkenmaskinbolle med eltekrok har du i lunkent vann, egg, smeltet smør, hvetemel, sukker, salt, tørrgjær, kardemomme og melken. Elt alt sammen i 15-20 minutter. Hvis deigen er veldig løs, og da mener jeg veldig løs etter du har eltet i 20 minutter, så kan du tilsette bittelitt mer mel. Ha deigen over i en annen bolle og dekk med plastfolie. Hev deigen i ca. 1 time eller til deigen har doblet seg i størrelse. Velt deigen ut på en melet kjøkkenbenk og trykk ut doughnuts. Du kan fint bruke restdeigen til flere doughnuts, det er bare å skjevle ut flere ganger. Legg de ferdigtrykkete doughnutsene på et stekebrett med bakepapir og mel, og dekk med plastfolie. Etterhev i ca. 1 time. Her er en fin tid til å lage toppingene. Varm opp matolje i en stor kjele til 160 grader. Bruk et mattermometer. Friter doughnutsene til de er gyldne på hver side. La de renne av seg på et kjøkkenpapir. Dypp minidoughnutene i forskjellig topping.

Trinn 2

Topping, skivede mandler: Stek skivede mandler i 5-6 minutter på 180 grader varmluft.

Trinn 3

Topping, Revet kokos: Ha revet kokos en varm panne med smør. Stek til kokosen er gylden og har fått en fin brunfarge.

Trinn 4

Topping, Sjokolade ganache: Varm opp fløten til kokepunktet og hell over I en bolle med sjokoladen og saltet. La stå I 2 minutter før du rører det sammen. Sett til avkjøling før bruk så den tykner litt.

Trinn 5

Topping, Kremost: Ha alle ingrediensene i en bolle og rør godt sammen. Bruk gjerne en stavmikser.

Trinn 6

Topping, Sitron og melisglasur: Bland sammen melis og sitronsaft, bland inn litt væske av gangen for å få riktig konsistens på glasuren

Ida Gran Jansen

 http://idagranjansen.com/