Mini-focaccia med oliven og rosmarin

Tidsbruk 90 minutter
10 ingredienser
95 planlagt
Mini-focaccia med oliven og rosmarin
Legg oppskrift
i handlelapp
Focaccia er fantastisk godt og små focacciaer er enda bedre. Toppes med oliven, rosmarin, olje og salt. Perfekt som siderett.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 pose
Tørrgjær
3 dl
Lunkent vann
1 ss
Honning
2 ts
Salt
0.5 dl
God olivenolje
6 dl
Hvetemel

Topping

1 neve
Sort oliven
1 neve
Fersk rosmarin
0.5 dl
God olivenolje
0.5 ss
Flaksalt (mengde tilpasses etter smak)

Slik gjør du

Trinn 1

Løs opp gjær i lunkent vann. Tilsett honning, salt, olje og mel. Elt deigen godt sammen for hånd eller i en kjøkkenmaskin. Hev til dobbel størrelse på et lunt sted ca. 1–2 timer.

Trinn 2

Del deigen opp i åtte emner og trill til runde baller. Trykk hvert emne ut til flate, runde brød. Legg på stekebrett med bakepapir. La etterheve i minst 30 minutter.

Trinn 3

Stikk noen groper i brødene med fingrene og press inn sorte oliven og/eller små kvaster med rosmarin. Ringle over olivenolje og dryss på flaksalt.

Stek brødene på 220 °C midt i ovnen i 10–12 minutter, eller til de har fått en gyllen farge.

Prøv også