Mini-focaccia med oliven og rosmarin
Focaccia er fantastisk godt og små focacciaer er enda bedre. Toppes med oliven, rosmarin, olje og salt. Perfekt som siderett.
Velg antall personer
2 voksne
2 barn
Slik gjør du
Trinn 1
Løs opp gjær i lunkent vann. Tilsett honning, salt, olje og mel. Elt deigen godt sammen for hånd eller i en kjøkkenmaskin. Hev til dobbel størrelse på et lunt sted ca. 1–2 timer.
Trinn 2
Del deigen opp i åtte emner og trill til runde baller. Trykk hvert emne ut til flate, runde brød. Legg på stekebrett med bakepapir. La etterheve i minst 30 minutter.
Trinn 3
Stikk noen groper i brødene med fingrene og press inn sorte oliven og/eller små kvaster med rosmarin. Ringle over olivenolje og dryss på flaksalt.
Stek brødene på 220 °C midt i ovnen i 10–12 minutter, eller til de har fått en gyllen farge.