Minestronesuppe

Tidsbruk 30 minutter
14 ingredienser
790 planlagt
Minestronesuppe
Legg oppskrift
i handlelapp
Med en god base av grønnsaker og kraft kan du lage flere deilige supper. Her er en italiensk minestronesuppe som både smaker godt og gjør godt.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 fedd
Hvitløk
1 stk
Løk
2 stk
Gulrøtter
200 g
Nypoteter
2 stang
Stangselleri
1 boks
Hakkede tomater
2 terning
Grønnsaksbuljong
0,5 ts
Oregano
1 boks
Kidneybønner
100 g
Makaroni fullkorn
2 ss
Olje
1 l
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Rens og finhakk hvitløk og løk. Skrell og skjær gulrøtter, poteter og stangselleri i terninger. Ha løk og hvitløk i en gryte med olje og stek på middels varme til det er mykt og blankt.

Trinn 2

Ha i gulrøtter, poteter, stangselleri og hermetiske tomater og la det frese i et par minutter. Tilsett vann, buljongterninger og oregano og kok opp. La suppen småkoke i ca. 5 minutter før du tilsetter bønner og makaroni.

Trinn 3

Kok videre i ca. 12 minutter til grønnsakene er møre. Smak til med salt og pepper.

Serveringsforslag

Server gjerne med revet parmesan og frisk hakket basilikum.

Barn kan

La barna vaske, skrelle og kutte grønnsakene. Lær dem hvordan man bruker potetskreller og kniv. Bruk gjerne en liten kniv som er lett å holde. Fortell barna hvor grønnsakene vokser. La dem få måle opp vann. La barna få putte grønnsakene i gryta og røre. La barna være med å smake til suppen med salt og pepper.