Migas - ekte meksikansk frokost

Tidsbruk 20 minutter
17 ingredienser
106 planlagt
Migas - ekte meksikansk frokost
Legg oppskrift
i handlelapp
Eggerøre med tortillachips toppet med agurksalsa, avokado og koriander er ekte meksikansk frokost. Migas er den perfekte helgefrokosten!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 neve
Tortillachips
3 stk
Store egg
1 ss
Finhakket rødløk
1 stk
Reddik
1 neve
Frisk koriander
1 stk
Avokado
2 ts
Smør
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Salsa med tomat og agurk

1 stk
Sjalottløk
2 stk
Tomater
1 stk
Slangeagurk (8 cm)
1 stk
Grønn chili
2 ss
Hakket koriander
1 stk
Lime
1 ts
Solsikkeolje
1 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Ha tortillachips i en stekepanne på middels varme. Brekk dem i litt mindre biter med en tresleiv. Tilsett smøret og fordel det i bunnen av pannen.

Pisk sammen eggene med en skvett kaldt vann. Hell det i pannen. Ha på litt salt og nykvernet pepper og vent i ca. 30 sekunder til egget stivner litt rundt kanten av pannen.

Bland forsiktig til eggerøre. Ikke stek for lenge slik at eggerøren blir tørr. Hell Migas over på et serveringsfat, topp med hakket rødløk, reddik i tynne skiver og hakket frisk koriander.

Trinn 2

Salsa: Del tomatene i to og klem ut frø og saft. Finhakk sjalottløk, tomat, agurk og chili. Ha det i en liten bolle og bland forsiktig sammen. Tilsett hakket koriander, solsikkeolje og presset lime. Smak til med salt.

Trinn 3

Server med avokado i skiver og salsa.