Mezzelune

11 ingredienser
90 planlagt
Mezzelune
Legg oppskrift
i handlelapp

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Pastadeig

4 stk
Egg
400 g
Hvetemel

Fyll

200 g
Ricotta
100 g
Parmesan
300 g
Fersk spinat
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Saus

400 g
Cherrytomater
1 stk
En liten løk

Serveres med

1 klype
Frisk basilikum
1 klype
Revet parmesan

Slik gjør du

Trinn 1

Pastadeig: Form melet som en vulkan og lag et krater i midten. Knekk eggene i gropen. Bruk en gaffel til å vispe rundt fra innsiden av gropen. Da vil melet etterhvert blande seg inn med eggene. Du må elte deigen skikkelig i minst 10-15 minutter. Bruk håndflatene godt og trykk og kna. Deigen er ferdig når den er smidig, myk og ikke klistrer seg til underlaget.

Trinn 2

Fyll: Forvell spinaten i et par minutter. Sil godt av, klem ut vannet og hakk spinaten. Bland ricotta, spinat og parmesan og smak til med litt salt og pepper.

Trinn 3

Hjemmelaget Ravioli: Del deigen i to og kjevle den ut, bruk eventuelt en pastamaskin hvis du har, og lag tynne «ark». Bruk en utstikker eller et glass til å trykke ut sirkler. Legg ca 1 ts fyll midt i sirkelen. (Se oppskrift på fyll under.) Fold den ene delen over fyllet, slik at du har en halvmåne. Klem forsiktig rundt fyllet slik at overflødig luft går ut. Klem sammen rundt kantene slik at det ikke blir noen åpne skjøter. Hvis deigen virker tørr, ta litt vann på fingrene og klem på deigen. Lag ferdig alle halvmånene.

Trinn 4

Saus: Finhakk løk og del tomatene i to. Stek løk til den blir gyllen. Ha i cherrytomatene og la det putre i 15 minutter, til alt er mykt. Kok opp rikelig med vann, tilsett salt og kok ravioli til den er al dente, ca. 4 minutter. Sil av og bland raviolien med sausen. Server med parmesan og frisk basilikum.