Melonsuppe med mynte og vaniljeis

Tidsbruk 25 minutter
7 ingredienser
122 planlagt
Melonsuppe med mynte og vaniljeis
Legg oppskrift
i handlelapp
Denne friske, kalde melonsuppen passer like godt sommer som vinter, og blir enda bedre med en kule vaniljeis.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Melonsuppe

1,1 kg
Cantaloupe melon
3 ss
Sukker
0,8 dl
Vann
7,5 kvist
Mynte til koking
0,8 stk
Sitron

Server med

0,8 boks
God vaniljeis
1,5 klype
Mynteblader til servering

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Skrell og rens melonen. Skjær ut 12-15 fine kuler eller kuber av melonen.

Trinn 2

Trinn 2

Kok resten av melonkjøttet opp med sukker, vann og myntestilker. Kok i 3 minutter og ta av fra varmen.

Trinn 3

Trinn 3

Ta ut myntestilkene og kjør den glatt med stavmikser eller i blender. Smak til med sitronsaft. Avkjøl suppen i kjøleskap. Server suppen med god vaniljeis, melonkuler eller –kuber og mynteblader.

Serveringsforslag

Tilsett gjerne stjerneanis når du koker melonen for ekstra smak. Fjern den sammen med myntestilkene.