Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Melkesjokolademousse

9 ingredienser
27 planlagt
Melkesjokolademousse
Klikk og dra
til kalenderen
Desserter trenger ikke være vanskelige, de kan være utrolig enkle å lage og smaken, ja den er himmelsk god. Denne desserten kan lages dagen før, da slipper du stress.

Ingredienser

Melkesjokolademousse

2 stk
Gelatinplater
150 g
Lys kokesjokolade
1 dl
Melk
2 dl
Fløte
1 klype
Maldonsalt
0,5 ss
Sukker

Bringebærsaus

200 g
Ferske eller tinte bringebær
0,5 ss
Sitronsaft
3 ss
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Det aller første du kan gjøre er å fylle en stor bolle med kaldt vann. Ha gelatinplatene i vannet og la dem ligge der i 10 minutter. Finhakk sjokoladen og strø salt over, sett til side i en medium stor skål.

Trinn 2

Varm opp melken sammen med 1/2 ss sukker til kokepunktet i en kjele. Trekk kjelen av platen og rør inn de myke gelatinplatene (husk å klem ut vannet). Hell den varme melken over den finhakkete sjokoladen. La stå i 2 minutter før du rører alt sammen så sjokoladen smelter i den varme fløten.

Trinn 3

Avkjøl sjokoladeblandingen til romtemperatur. Pisk fløten til myk krem og vend inn sjokoladeblandingen med en slikkepott.

Trinn 4

Hell moussen i 4-6 små glass og la stivne i kjøleskapet i ca. 1 time. Du kan også lage denne desserten dagen før, eller to dager før den skal serveres.

Trinn 5

Du kan også steke hasselnøtter på 200 grader i noen minutter, så har du nøttene over i et kjøkkenhåndkle og gnis godt så skallet løsner. Hakk nøttene og bruk det som pynt.

Trinn 6

Bringebærsaus: Blend bringebær og sukkeret med en stavmikser i en høyere beholder, bland inn et par dråper sitron. Sil ut stener før bruk.

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender