Melkesjokoladebrûlée

Tidsbruk 60 minutter
6 ingredienser
186 planlagt
Melkesjokoladebrûlée
Legg oppskrift
i handlelapp
En fin variasjon over den velkjente sjokoladepuddingen. Sprø knekk på toppen gjør at jeg synes det passer å kalle den en brûlée.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1,9 dl
Fløte
1,9 dl
H-melk
52,5 g
Sukker
0,8 stk
Vaniljestang
56,3 g
Kokesjokolade
4,5 stk
Eggeplommer

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place. Sett ovnen på 100°C.

Trinn 2

Trinn 2

Kok opp fløte, melk, sukker og splittet vaniljestang. Brekk kokesjokoladen i biter.

Trinn 3

Trinn 3

Ta kjelen av varmen og smelt inn kokesjokoladen. Visp eggeplommene lett sammen og spe inn sjokolademelken mens du rører jevnt.

Trinn 4

Trinn 4

Fyll små ildfaste former ¾ fulle med sjokoladerøren og bak dem i 20-30 minutter. (Brulèen skal skjelve når den tas ut av ovnen.) Avkjøl. Strø sukker på toppen av formene og brenn forsiktig sukkeret til knekk med en skibrenner eller under grillen.

Serveringsforslag

Ikke dryss for mye sukker på brûléen, da blir karamellen lett brent.