Melkekokt torsk med agurksalat

Tidsbruk 45 minutter
10 ingredienser
25 planlagt
Melkekokt torsk med agurksalat
Legg oppskrift
i handlelapp
Agurknyhet? Om noe, er denne retten basert på ekstra godt, gammelt nytt – norske torsketradisjoner. Og om du ikke har melkekokt mye i middagskarrieren din, har du her en virkelig velsmakende anledning.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 pakke
Torskeloin 500 g frossen Godehav
4 dl
Helmelk Tine
1 stk
Agurk
400 g
Poteter
1 stk
Løk
4 ss
Solsikkeolje REMA 1000
2 ss
Hvetemel
4 fedd
Hvitløk
2 ss
Hvitvinseddik
1 ts
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Kok potetene. Bland skivet agurk og finstrimlet løk i en stor bolle. Bland sukker, eddik, salt og pepper og hell det over agurken og løken. Kok opp melk og vann (3 dl vann per 4 dl med melk) med revet hvitløk. La det få trekke i 10 minutter før fisken legges i. Trekk fisken i ca. 10 minutter, til den er ferdig. Løft forsiktig ut fisken og legg den på en tallerken. Gi melken et nytt oppkok. Bland hvetemel og solsikkeolje og rør det inn i melken som en jevning. La det småkoke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.

Trinn 2

Trinn 2

Kjør sausen med stavmikser til den skummer. Hell sausen over fisken og server med agurksalat og kokte poteter.

Serveringsforslag

Det smaker godt med litt finhakket gressløk i sausen.