Hjemmelaget yoghurt

Det er ikke vanskelig å lage yoghurt, du trenger bare varme, tid og hjelp av melkesyrebakteriene L. Bulgaricus og S. Thermophilus. Husk at den må stå 6-8 timer i kjøl før ferdig.
Velg antall personer
Voksne
2
Barn
2
Slik gjør du
-
Trinn 1
Varm melken til 37 °C i en gryte. Tilsett yoghurt og rør godt slik at yoghurten løses helt opp i melken. Hell den lunkne melkeblandingen over i en bolle, dekk til med et klede og la den stå kjølig 6-8 timer, eller over natten. Den bør ikke flyttes på i denne tiden, for da er det ikke sikkert yoghurten stivner.
-
Trinn 2
Hvis yoghurten fortsatt ikke er tykk nok, la den renne av seg i en sil eller et klede.
Lar du yoghurten henge lenge, vil du få en slags kremost. Oppbevar i kjøleskap. Den holder seg i fire til fem dager.
Prøv også