Meksikansk kyllingsuppe med tortillachips

16 ingredienser
711 planlagt
Meksikansk kyllingsuppe med tortillachips
Legg oppskrift
i handlelapp
En meksikansk vri på klassisk kyllingsuppe! Denne oppskriften er enkel og smakfull, og perfekt å servere når du har gjester.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

2 stk
Sjalottløk, finhakket
1 fedd
Hvitløk, finhakket
0.5 stk
Rød chili, finhakket
2 ss
Tomatpuré
1 boks
Hakkede hermetiske tomater
1 stk
Lime, saften
2 ss
Koriander, grovhakket
0.5 boks
Mais
0.5 boks
Bønner
1 stk
Avokado, i biter
0.5 pose
Tortillachips
1 stk
Salatkjøtt av kyllinglår
2 ss
Olivenolje til steking
4 dl
Vann
1 terning
Grønnsakbuljong, terning
1 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili. Stek dem i panne med olivenolje og tomatpure. Hell over tomat, buljong og vann. Gi suppen et oppkok og la det putre i ca. 15 minutter. Smak til med lime og salt.

Trinn 2

Ha i mais, bønner, avokado og kyllingkjøttet, og la det trekke i noen minutter til det er varmt. Server tortillachips til. Tips! Skvis lime eller en annen sitrusfrukt over suppen for å få den ekstra spiss.

Visste du at?

Kylling fra Solvinge både vokser saktere og lever lenger enn kylling som normalt produseres i Norge, og er av en sunnere og mer aktiv rase. Et godt valg for deg som er opptatt av bedre dyrevelferd!