Meksikansk gryte med scampi

Tidsbruk 25 minutter
11 ingredienser
535 planlagt
Meksikansk gryte med scampi
Legg oppskrift
i handlelapp
Søtpoteter og bønner er viktige ingredienser i det meksikanske kjøkkenet – og i denne smaksrike gryteretten.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Meksikansk gryte

500 g
Rå scampi
2 stk
Sjalottløk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Søtpotet (ca. 450 g)
0,5 ts
Karripulver
1 boks
Hakkede tomater
1 boks
Kidneybønner
1 boks
Kokosmelk
2 ss
Rapsolje
0,5 ts
Salt

Tilsett

1 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Tin og rens scampi og del dem i to på langs.

Trinn 2

Finhakk sjalottløk og del paprika og søtpotet i terninger. Fres det i rapsolje i en kasserolle sammen med salt og karripulver.

Trinn 3

Tilsett hakkede tomater og kidneybønner, og kok i ca. 3 minutter før du tilsetter kokosmelk. Kok opp.

Trinn 4

Vend inn scampi og la det trekke i 3-4 minutter til scampiene er gjennomkokt. Tilsett salt.

Serveringsforslag

Server gryten med frisk hakket kruspersille.