Medisterkaker med stuede rotgrønnsaker

Tidsbruk 45 minutter
9 ingredienser
127 planlagt
Medisterkaker med stuede rotgrønnsaker
Legg oppskrift
i handlelapp
Nøff said! Dette er virkelig godt og mettende middag. Medister lages av svin og har lange hverdagstradisjoner her i Skandinavia. En selvskreven ingrediens også til julefesten.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

2 stk
Medisterdeig 400 g Nordfjord
1 stk
Egg frittgående M/L, Solvinge
1 pose
Lapskausblanding REMA 1000
4 dl
Lettmelk Tine
500 g
Poteter
2 ss
Olivenolje REMA 1000
1 ss
Smør
1 ss
Hvetemel
2 dl
Griljermel

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Kok potetene. Bland egg, salt og pepper i medisterdeigen og spe med vann (1 dl vann per 800 g medisterdeig) til en smidig farse.

Trinn 2

Trinn 2

Form til runde kaker og vend dem i griljermel. Stek i litt olivenolje i middels varm stekepanne til de er gylne og gjennomstekte.

Trinn 3

Trinn 3

Hvit saus: Smelt smøret i en kasserolle og visp inn hvetemel.

Trinn 4

Trinn 4

Spe gradvis med melk og rør hele tiden slik at det ikke klumper seg. La det småkoke i ca. 5 minutter.

Trinn 5

Trinn 5

Vend inn grønnsakene og kok opp på nytt, smak til med salt og pepper. Server varme medisterkaker med nykokte poteter og de stuede grønnsakene.