Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Medisterkaker med stuede rotgrønnsaker

Tidsbruk 45 minutter
9 ingredienser
92 planlagt
Medisterkaker med stuede rotgrønnsaker
Legg oppskrift
i handlelapp
Nøff said! Dette er virkelig godt og mettende middag. Medister lages av svin og har lange hverdagstradisjoner her i Skandinavia. En selvskreven ingrediens også til julefesten.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

2 stk
Medisterdeig 400 g Nordfjord
1 stk
Egg frittgående M/L, Solvinge
1 pose
Lapskausblanding REMA 1000
4 dl
Lettmelk Tine
500 g
Poteter
2 ss
Olivenolje REMA 1000
1 ss
Smør
1 ss
Hvetemel
2 dl
Griljermel

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Kok potetene. Bland egg, salt og pepper i medisterdeigen og spe med vann (1 dl vann per 800 g medisterdeig) til en smidig farse.

Trinn 2

Trinn 2

Form til runde kaker og vend dem i griljermel. Stek i litt olivenolje i middels varm stekepanne til de er gylne og gjennomstekte.

Trinn 3

Trinn 3

Hvit saus: Smelt smøret i en kasserolle og visp inn hvetemel.

Trinn 4

Trinn 4

Spe gradvis med melk og rør hele tiden slik at det ikke klumper seg. La det småkoke i ca. 5 minutter.

Trinn 5

Trinn 5

Vend inn grønnsakene og kok opp på nytt, smak til med salt og pepper. Server varme medisterkaker med nykokte poteter og de stuede grønnsakene.