Matpakkeruller med mozzarella og salami

10 ingredienser
54 planlagt
Matpakkeruller med mozzarella og salami
Legg oppskrift
i handlelapp
Disse matpakkerullene er perfekte å sende med barna i matpakken, eller ha med på tur. Pakk dem ned i sekken når de er fryst så vil de tine innen du har satt deg ned for å nyte dem.

Ingredienser

Deig

1 pakke
Fersk gjær
3,5 dl
Melk
0,5 kg
Hvetemel
1,5 ts
Salt
100 g
Smeltet smør

Fyll

2 pose
Fersk mozarella
120 g
Salami
1 stk
Egg til pensling
1 kvist
Basilikum og Oregano
4 ss
Sesam- og valmuefrø

Slik gjør du

Trinn 1

Ha mel, gjær(smuldre opp), og salt i en kjøkkenmaskinbolle med eltekrok. Bland alt sammen. Smelt smøret i en kjele, trekk av platen og tilsett melk.

Trinn 2

Ha smør/melkeblandingen sammen med de tørre ingrediensene og elt på lav hastighet i 10 minutter. Samle deigen sammen til en ball og la heve i en stor bolle i ca. 45 minutter eller til dobbel størrelse. Ha deigen ut på en melet kjøkkenbenk og press luften ut.

Trinn 3

Kjevle deigen ut i en stor rektangel. Fordel mozzarella, salami og urtene utover og rull deigen sammen i en pølse. Kutt deigen opp i 8-10 emner og plasser i en ildfast form (20 x 30 cm).

Trinn 4

La de etterheve i ca 15 minutter før du pensler rullene med egg og strør utover med frø. Stek på 200 grader til de er gylne, ca 12-14 minutter.

Ida Gran Jansen

 http://idagranjansen.com/