Maryland krabbekaker

Tidsbruk 20 minutter
22 ingredienser
111 planlagt
Maryland krabbekaker
Legg oppskrift
i handlelapp
Krabbesnacks! Like godt til lunsj, som forrett og til middag.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Maryland krabbekaker

250 g
Laks
1 stk
Egg
1 stk
Løk
1 stk
Paprika, liten
250 g
Krabbekjøtt
2 ss
Estragon, hakket
1 ts
Salt
2 ss
Smør
0,5 ts
Pepper
3 dl
Griljermel
1 dl
Solsikkeolje

Chilimajones

6 ss
Majones
2 ss
Rømme
2 ts
Rød chili, finhakket
2 ts
Sitronsaft
20 dråpe
Tabasco

Ovnsbakte cherrytomater

200 g
Cherrytomater
2 fedd
Hvitløk
1 ss
Timian, finhakket
0,5 dl
Olivenolje, Extra Virgin
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Del laksen i terninger og ha dem i en food processor. Kjør med salt. Tilsett egg og kjør i et halvt minutt til en fin farse. Ha finhakket løk og paprika i en kjele og kok i smøret i 3 minutter. Ha det over i en blandebolle og avkjøl i 3 minutter.

Trinn 2

Tilsett krabbekjøtt, laksefarsen, hakket estragon og nykvernet pepper og bland godt sammen. Lag 8 kaker som vendes i griljermel på alle sider. Varm opp solsikkeolje i en teflonpanne og stek dem lysebrune på begge sider.

Trinn 3

Chilimajonesen lages ved at alle ingrediensene has i en blandebolle og blandes godt sammen. Serveres til varme krabbekaker. Forvarm stekeovnen til 160 °C varmluft.

Trinn 4

Legg tomatene i en ildfast form. Ha på olivenolje, salt, nykvernet pepper, finhakket hvitløk og timian. Bland godt. Bak tomatene i 15 minutter.