Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Marokkansk lammegryte

Tidsbruk 120 minutter
23 ingredienser
165 planlagt
Marokkansk lammegryte
Legg oppskrift
i handlelapp
Det marokkanske kjøkkenet er kjent for sine rike gryteretter – og lam er det gjeveste kjøttet. Lag denne, så skjønner du hvorfor!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Marokkansk lammegryte

800 g
Flatbiff av lam
2 stk
Løk
4 fedd
Hvitløk
1 neve
Timian
0,1 potte
Rosmarin
1 ss
Spisskummen
1 boks
Kikerter
0,5 glass
Soltørkede tomater
2 dl
Hvitvin
0,5 dl
Solsikkeolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
5 dl
Vann

Mandelpotetmos med sopp og spinat

400 g
Mandelpoteter
1 dl
Melk
1 dl
Fløte
200 g
Spinat
200 g
Valgfri sopp
2 ss
Smør
1 ts
Salt
1 klype
Nykvernet pepper
2 ss
Smør
1 ss
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Fremgangsmåte lammegryte: Del kjøttet i terninger på 3 x 3 cm. Varm en kjele eller jerngryte med solsikkeolje. Brun kjøttet – fordelt på to ganger. Krydre med salt og nykvernet pepper. Ta kjøttet ut av gryten. Grovhakk løk og finhakk hvitløk. Brun det i gryten sammen med spisskummen og hakket timian og rosmarin. Tilsett grovhakkede soltørkede tomater, hvitvin og vann (evt. 7 dl vann og 2 ss hvitvinseddik). Tilsett kjøttet og kok opp. La gryten småkoke i ca. 1½ time. Tilsett en boks kikerter og la gryten småkoke i 30 minutter til. Topp med hakkede friske urter som timian og rosmarin og server med mandelpotetmos.

Trinn 3

Fremgangsmåte potetmos: Skrell mandelpotetene og del i store biter. Kok dem møre i vann i ca. 15 minutter. Mens potetene koker, vask og grovhakk spinaten, og grovhakk sopp i 1 x 1 cm terninger. Hell av vannet og press potetene gjennom en sikt eller mos med en potetstapper. Kok opp melk, fløte, smør, salt og pepper. Bland det inn i potetmosen. Varm en stekepanne med smør og fres soppen til all væske forsvinner. Tilsett så grovhakket spinat og damp alt sammen i 2 minutter. Smak til med salt og nykvernet pepper. Hell grønnsakene i en sikt og press ut overflødig væske. Bland spinat og sopp med mandelpotetmosen og server den til lammegryten.