Marokkansk lammegryte

Tidsbruk 120 minutter
23 ingredienser
482 planlagt
Marokkansk lammegryte
Legg oppskrift
i handlelapp
Det marokkanske kjøkkenet er kjent for sine rike gryteretter – og lam er det gjeveste kjøttet. Lag denne, så skjønner du hvorfor!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Marokkansk lammegryte

800 g
Flatbiff av lam
2 stk
Løk
4 fedd
Hvitløk
1 neve
Timian
0,1 potte
Rosmarin
1 ss
Spisskummen
1 boks
Kikerter
0,5 glass
Soltørkede tomater
2 dl
Hvitvin
0,5 dl
Solsikkeolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
5 dl
Vann

Mandelpotetmos med sopp og spinat

400 g
Mandelpoteter
1 dl
Melk
1 dl
Fløte
200 g
Spinat
200 g
Valgfri sopp
2 ss
Smør
1 ts
Salt
1 klype
Nykvernet pepper
2 ss
Smør
1 ss
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Fremgangsmåte lammegryte: Del kjøttet i terninger på 3 x 3 cm. Varm en kjele eller jerngryte med solsikkeolje. Brun kjøttet – fordelt på to ganger. Krydre med salt og nykvernet pepper. Ta kjøttet ut av gryten. Grovhakk løk og finhakk hvitløk. Brun det i gryten sammen med spisskummen og hakket timian og rosmarin. Tilsett grovhakkede soltørkede tomater, hvitvin og vann (evt. 7 dl vann og 2 ss hvitvinseddik). Tilsett kjøttet og kok opp. La gryten småkoke i ca. 1½ time. Tilsett en boks kikerter og la gryten småkoke i 30 minutter til. Topp med hakkede friske urter som timian og rosmarin og server med mandelpotetmos.

Trinn 3

Fremgangsmåte potetmos: Skrell mandelpotetene og del i store biter. Kok dem møre i vann i ca. 15 minutter. Mens potetene koker, vask og grovhakk spinaten, og grovhakk sopp i 1 x 1 cm terninger. Hell av vannet og press potetene gjennom en sikt eller mos med en potetstapper. Kok opp melk, fløte, smør, salt og pepper. Bland det inn i potetmosen. Varm en stekepanne med smør og fres soppen til all væske forsvinner. Tilsett så grovhakket spinat og damp alt sammen i 2 minutter. Smak til med salt og nykvernet pepper. Hell grønnsakene i en sikt og press ut overflødig væske. Bland spinat og sopp med mandelpotetmosen og server den til lammegryten.