Marokkansk blomkål og brokkolisalat

Tidsbruk 25 minutter
18 ingredienser
602 planlagt
Marokkansk blomkål og brokkolisalat
Legg oppskrift
i handlelapp
Marokkansk blomkål og brokkolisalat smaker godt som tilbehør til kjøtt retter, spesielt lam, eller som egen liten rett.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Salat

1 stk
Blomkål
0,5 stk
Brokkoli
1 stk
Rødløk
1 boks
Kikerter
0,2 potte
Persille
1 klype
Paprikapulver
2 ss
Olivenolje
2 klype
Salt
2 klype
Pepper
3 ss
Sesamfrø

Dressing

1 ss
Sitron, presset
1 ss
Hummus
0,3 ts
Spisskummen
0,3 ts
Kajennepepper
2 ss
Olivenolje
2 ss
Vann
1 ss
Hvitvinseddik
1 ts
Honning

Slik gjør du

Trinn 1

Kutt blomkål og brokkoli i små bukett er og rødløk i smale båter. Vend inn olivenolje og stek noen minutt er i en dyp stekepanne til det er knapt mørt og gjerne litt brunt i kantene.

Trinn 2

Smak til med litt salt og pepper. Visp sammen dressingen. Bland blomkål- og brokkoliblandingen med kikertene. Vend inn dressingen og topp med hakket persille, ristede sesamfrø og gjerne et dryss med paprikapulver.

Trinn 3

Server gjerne ekstra hummus ved siden av. Smaker godt som tilbehør til kjøtt rett er, spesielt lam, eller som egen liten rett . Kan serveres kald eller varm.