Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Marinerte reker med lime og koriander

Tidsbruk 45 minutter
13 ingredienser
111 planlagt
Marinerte reker med lime og koriander
Legg oppskrift
i handlelapp
Her får du reker og kinakål på asiatisk vis. Friskt, søtt, surt, salt og syrlig!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Reker

0,4 kg
Reker

Marinade

1,5 stk
Lime, saft
0,8 ss
Rød chili
0,8 ss
Sesamolje (kan sløyfes)
1,1 ss
Sukker
1,5 ss
Fiskesaus
0,4 dl
Hakket koriander
1,5 ss
Solsikkeolje

Kinakål

0,4 stk
Kinakål
2,3 ss
Solsikkeolje
1,5 fedd
Hvitløk
0,8 ss
Soyasaus

Topp med

2,3 ss
Ristede sesamfrø

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Tin og skrell rekene. Legg dem på et brett. Bland sammen limesaft, hakket chili, sesamolje, sukker, fiskesaus, hakket koriander og solsikkeolje til en marinade.

Trinn 2

Trinn 2

Pensle rekene med marinaden og la de marinere i 30 minutter.

Trinn 3

Trinn 3

Del kinakålen i store biter og fres den i solsikkeolje med hakket hvitløk. Tilsett østerssaus og la kålen surre i sausen i to minutter. Avkjøl. Anrett kinakålen på tallerken med de marinerte rekene, hell litt av marinaden på tallerkenen og dryss med ristet sesamfrø. Pynt med hele blader koriander.