Marinerte reker i hjertesalat | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Skalldyr Reker Marinerte reker i hjertesalat

Marinerte reker i hjertesalat

3.8 i snitt
Marinerte reker i hjertesalat
Enkel oppskrift på en frisk og lett sommersalat med ferske reker, koriander og ingefær.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1.6 kg
Reker (fersk eller fryst)
100 gr
Ingefær, revet
3 fedd
Hvitløk
2 stk
Sjalottløk (eller 1 stk. rødløk)
2 stk
Rød chili
5
Vårløk
2 stk
Sitron
1 neve
Fersk koriander
1 pk
Hjertesalat
2 ts
Salt
2 klype
Nykvernet sort pepper
0.5 dl
Olivenolje
3 ss
Eplecidereddik

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Skrell rekene.

  2. Trinn 2

    Vask hjertesalaten og del salatbladene hver for seg. Spre de utover et brett eller en stor tallerken.

  3. Trinn 3

    Finhakk hvitløk. Skjær chili og løk i små terninger. Kutt vårløken i tynne strimler.

  4. Trinn 4

    Skjær sitronen i to. Grill dem med snittflaten ned på direkte varme på grillen et par minutter. Eventuelt stek i en tørr stekepanne til sitronen har fått en gylden stekeflate.

  5. Trinn 5

    Bland hvitløk, løk, chili og vårløk med de resten av ingrediensene. Vend inn rekene.

  6. Trinn 6

    Legg en raus mengde av rekeblandingen i hver av hjertesalatbladene. Skvis den grillede sitronen over. Topp gjerne med en chilimajones eller litt hot sauce for ekstra kick.

TIPS!

Ta vare på skallet fra rekene og legg i fryseren. Dette kan brukes som base til å lage en deilig skalldyrsuppe en annen gang.