Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Marinerte jordbær med vaniljekesam tilsmakt med lime

Tidsbruk 20 minutter
10 ingredienser
129 planlagt
Marinerte jordbær med vaniljekesam tilsmakt med lime
Legg oppskrift
i handlelapp
Denne deilige jordbærsalaten lages med både friske og fryste bær. En perfekt dessert for jordbærelskere som venter på sesongens norske jordbær.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Marinerte jordbær

187,5 g
Friske jordbær
187,5 g
Fryste jordbær
37,5 g
Melis
18,8 g
Havregryn
0,4 stk
Lime
0,8 dl
Presset eplejuice
0,4 neve
Mynteblader

Vaniljekesam

0,8 stk
Kesam vanilje
1,5 ss
Sukker
0,8 stk
Lime, saft og revet skall

Slik gjør du

Trinn 1

Rens jordbærene og vask dem i kaldt vann. Del dem i fire. Ha fryste jordbær i en blender, tilsett melis, litt eplejuice, havregryn, ferskpresset limesaft og myntebladene. Kjør blenderen til sausen har en fyldig konsistens. Smak til og juster forholdet mellom sødme og syre med tanke på at sausen skal blandes med friske bær. Bland saus og bær og anrett jordbærsalaten i et glass.

Trinn 2

Pisk vaniljekesam stivt med sukkeret. Tilsett revet limeskall og -saft. Smak til og juster forholdet mellom sødme og syre. Bruk en spiseskje dyppet i varmt vann og anrett jorbærsalaten med en fin kule kesam på toppen. Pynt med høvlet sjokolade, knust kjeks og friske mynteblader.