Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Marinerte cherrytomater i olivenolje

Tidsbruk 20 minutter
11 ingredienser
18 planlagt
Marinerte cherrytomater i olivenolje
Legg oppskrift
i handlelapp
Søte, gode cherrytomater er deilig fingermat og nydelig til grillmaten.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

375 g
Cherrytomater
1,5 ss
Tomatpuré
1,5 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
0,8 dl
Appelsinjuice
0,4 dl
Extra virgin olivenolje
1,5 fedd
Hvitløk
2,3 kvist
Timian
0,2 potte
Basilikum
1,5 ts
Sukker
0,4 ts
Salt
0,2 ts
Kvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Snitt et lite kryss i toppen av tomatene. Kok opp 2 l vann. Legg i tomatene og forvell dem i 15 sekunder, til skinnet så vidt løsner fra tomatkjøttet. Ha dem rett over i iskaldt vann, gjerne med isbiter i, for raskt avkjøling. Dra av skinnet på tomatene og legg dem i et ildfast fat.

Trinn 2

Bland sammen tomatpuré, vann, appelsinjuice, olivenolje, hvitløk i skiver, timiankvister og hele basilikumblader. Smak til marinaden med sukker, salt og pepper. Hell den over tomatene og la blandingen trekke i noen timer, gjerne natten over.

Trinn 3

Varm/lun tomatene i ovnen ved 150°C i 10 minutter før servering.