Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Marinert ytrefilet av svin med syltet rødløk og great garlic bread

13 ingredienser
76 planlagt
Marinert ytrefilet av svin med syltet rødløk og great garlic bread
Legg oppskrift
i handlelapp
Syrligsøt rødløk og hvitløksbrød er deilig sommerlett tilbehør til helgrillet svinefilet.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

0,7 kg
Marinert ytrefilet av svin

Syltet rødløk

2 stk
Rødløk 4-pk
0,5 ts
Tørket oregano
0,3 ts
Spisskummen
2 fedd
Hvitløk
3 ss
Eplecidereddik
0,3 ts
Nykvernet pepper
0,3 ts
Salt

Great garlic bread

2 stk
Baguetter
1 boks
Aioli
75 g
Revet parmesan
1 neve
Frisk persille
2 ss
Meierismør

Slik gjør du

Trinn 1

Rens og skjær løk i tynne skiver. Ha løkskivene i kokende vann i 45 sekunder. Sil av vannet og ha løkskivene i en bolle.

Trinn 2

Dryss oregano, pepper og spisskummen over løkskivene. 
Rens og del hvitløksfeddene i to. Legg dem på en skjærefjøl, dryss over litt salt og knus dem med den flate siden av en kjøkkenkniv. Finhakk deretter hvitløken og ha den i bollen med rødløk.

Trinn 3

Hell over eplesidereddik og kun nok vann til at det dekker løkskivene. Bland alt sammen og la blandingen stå og trekke til den skal spises.

Trinn 4

Del baguettene i to på langs. Smør et tynt lag med smør på begge baguetthalvdelene og deretter et lag med aioli. Dryss revet parmesan og finhakket persille over aiolien. Baguettene kan gratineres i ovnen eller pakkes i aluminiumsfolien og grilles på indirekte varme til de er gjennomvarmet og osten har smeltet.

Trinn 5

Grill svinefileten på direkte varme for å få en fin farge på kjøttet. Flytt til indirekte varme og sett steketermometer i kjøttet. Stek til kjernetemperaturen er 68 °C. Liker du kjøttet mer stekt, kan du grille det videre til 70 °C. Når svinefileten er ferdig grillet, skal den hvile i ca 5 minutter før den skjæres opp.

Trinn 6

Legg gjerne litt salat på bunnen av bagettene før du har på tynne skiver av svinefileten. Topp med syltet rødløk og evt. litt aioli.