Marinert ytrefilet av svin med syltet rødløk og great garlic bread

13 ingredienser
54 planlagt
Marinert ytrefilet av svin med syltet rødløk og great garlic bread
Legg oppskrift
i handlelapp
Syrligsøt rødløk og hvitløksbrød er deilig sommerlett tilbehør til helgrillet svinefilet.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

0,7 kg
Marinert ytrefilet av svin

Syltet rødløk

2 stk
Rødløk 4-pk
0,5 ts
Tørket oregano
0,3 ts
Spisskummen
2 fedd
Hvitløk
3 ss
Eplecidereddik
0,3 ts
Nykvernet pepper
0,3 ts
Salt

Great garlic bread

2 stk
Baguetter
1 boks
Aioli
75 g
Revet parmesan
1 neve
Frisk persille
2 ss
Meierismør

Slik gjør du

Trinn 1

Rens og skjær løk i tynne skiver. Ha løkskivene i kokende vann i 45 sekunder. Sil av vannet og ha løkskivene i en bolle.

Trinn 2

Dryss oregano, pepper og spisskummen over løkskivene. 
Rens og del hvitløksfeddene i to. Legg dem på en skjærefjøl, dryss over litt salt og knus dem med den flate siden av en kjøkkenkniv. Finhakk deretter hvitløken og ha den i bollen med rødløk.

Trinn 3

Hell over eplesidereddik og kun nok vann til at det dekker løkskivene. Bland alt sammen og la blandingen stå og trekke til den skal spises.

Trinn 4

Del baguettene i to på langs. Smør et tynt lag med smør på begge baguetthalvdelene og deretter et lag med aioli. Dryss revet parmesan og finhakket persille over aiolien. Baguettene kan gratineres i ovnen eller pakkes i aluminiumsfolien og grilles på indirekte varme til de er gjennomvarmet og osten har smeltet.

Trinn 5

Grill svinefileten på direkte varme for å få en fin farge på kjøttet. Flytt til indirekte varme og sett steketermometer i kjøttet. Stek til kjernetemperaturen er 68 °C. Liker du kjøttet mer stekt, kan du grille det videre til 70 °C. Når svinefileten er ferdig grillet, skal den hvile i ca 5 minutter før den skjæres opp.

Trinn 6

Legg gjerne litt salat på bunnen av bagettene før du har på tynne skiver av svinefileten. Topp med syltet rødløk og evt. litt aioli.