Marco Polo

Tidsbruk 45 minutter
13 ingredienser
8 planlagt
Marco Polo
Legg oppskrift
i handlelapp
Sausen passer godt til vilt, og er helt perfekt til due.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

0,8 ss
Honning
0,8 stk
Sjalottløk
1,5 fedd
Hvitløk
0,8 ts
Hakket chili
0,8 ts
Hakket ingefær
0,2 stk
Fennikel
0,8 ss
Hvitvinseddik (evt. sherryeddik)
0,4 stk
Kanelstang
3 stk
Nellikspiker
0,8 ts
Karripulver
3 dl
Hønsebuljong
3 dl
Oksebuljong
22,5 g
Usaltet smør

Slik gjør du

Trinn 1

Varm honning i en kasserolle og ha i finhakket løk, hvitløk, chili, ingefær og fennikel. Tilsett hvitvinseddik og la det dampe ut.

Trinn 2

Ha i tørket krydder og bland godt. Tilsett buljong og la det koke inn til halv mengde. Sil sausen og rør inn terninger av kaldt, usaltet smør.

Serveringsforslag

Hvis du ikke får tak i alle ingrediensene, kan du fint bytte ut f.eks. sherryeddik med annen type eddik, krydder kan droppes eller du kan smake til med det du har. Usaltet smør kan erstattes med vanlig meierismør. Sausen blir god – uansett!