Mandelpotetmos med sopp og spinat

Tidsbruk 20 minutter
11 ingredienser
20 planlagt
Mandelpotetmos med sopp og spinat
Legg oppskrift
i handlelapp
En ekstra flott potetmos som nærmest er et måltid i seg selv.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

400 g
Mandelpoteter
1 dl
Melk
1 dl
Fløte
200 g
Spinat
200 g
Valgfri sopp
2 ss
Smør
1 ts
Salt
1 klype
Nykvernet pepper
2 ss
Smør til steking
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Skrell mandelpotetene og del i store biter. Kok dem møre i vann i ca. 15 minutter. Mens potetene koker, vask og grovhakk spinaten, og grovhakk sopp i 1 x 1 cm terninger.

Trinn 2

Hell av vannet og press potetene gjennom en sikt eller mos med en potetstapper. Kok opp melk, fløte, smør, salt og pepper. Bland det inn i potetmosen.

Trinn 3

Varm en stekepanne med smør og fres soppen til all væske forsvinner. Tilsett så grovhakket spinat og damp alt sammen i 2 minutter. Smak til med salt og nykvernet pepper. Hell grønnsakene i en sikt og press ut overflødig væske.

Trinn 4

Bland spinat og sopp med mandelpotetmosen og server den til lammegryten.