Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Mandelpotetmos med sopp og spinat

Tidsbruk 20 minutter
11 ingredienser
9 planlagt
Mandelpotetmos med sopp og spinat
Legg oppskrift
i handlelapp
En ekstra flott potetmos som nærmest er et måltid i seg selv.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

400 g
Mandelpoteter
1 dl
Melk
1 dl
Fløte
200 g
Spinat
200 g
Valgfri sopp
2 ss
Smør
1 ts
Salt
1 klype
Nykvernet pepper
2 ss
Smør til steking
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Skrell mandelpotetene og del i store biter. Kok dem møre i vann i ca. 15 minutter. Mens potetene koker, vask og grovhakk spinaten, og grovhakk sopp i 1 x 1 cm terninger.

Trinn 2

Hell av vannet og press potetene gjennom en sikt eller mos med en potetstapper. Kok opp melk, fløte, smør, salt og pepper. Bland det inn i potetmosen.

Trinn 3

Varm en stekepanne med smør og fres soppen til all væske forsvinner. Tilsett så grovhakket spinat og damp alt sammen i 2 minutter. Smak til med salt og nykvernet pepper. Hell grønnsakene i en sikt og press ut overflødig væske.

Trinn 4

Bland spinat og sopp med mandelpotetmosen og server den til lammegryten.