Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Mandelpotetmos med ristede hasselnøtter

6 ingredienser
1 planlagt
Mandelpotetmos med ristede hasselnøtter
Klikk og dra
til kalenderen
En god potetstappe er et lite måltid i seg selv, men også det beste tilbehøret til alle typer fisk og kjøtt.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 kg
Mandelpoteter
2 dl
Fløte
1 dl
Hasselnøtter
100 g
Smør
1 ts
Salt
1 klype
Kvernet hvitpepper

Slik gjør du

Trinn 1

Skrell potetene og kok dem i vann til de er møre og går i stykker – ca 15 minutter. Sil av vannet og press potetene gjennom en fin sikt. Kok opp fløte med smør, salt og pepper og bland i potetpureen.

Trinn 2

Varm ovnen til 230˚ C varmluft. Grovhakk hasselnøtter og spre bitene utover et stekebrett. Bak hasselnøttene lysebrune i ovnen ved 230˚ C i 3 til 5 minutter. Dryss ristede hasselnøtter over potetmosen ved servering.

Tips!

Potetene kan skrelles dagen før. Potetpureen kokes og lages en time før gjestene kommer.

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Prøv også!
Dra ned i kalender