Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Mandelpanerte skrei “fingers” med coleslaw, tomat- og persillesalat og chilimajones

35 ingredienser
142 planlagt
Mandelpanerte skrei “fingers” med coleslaw, tomat- og persillesalat og chilimajones
Klikk og dra
til kalenderen
Denne retten gir deg en fin teksturkontrast mellom de sprø fiskefingrene og det saftige tilbehøret.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Coleslaw

0,8 stk
Gulrot
0,4 stk
Grønt eple
150 g
Hvitkål
0,4 dl
Majones
0,4 dl
Seterrømme
0,8 ss
Sitronsaft
0,4 ss
Sukker
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Nykvernet pepper

Tomat- og persillesalat

2,3 stk
Tomater
2,3 dl
Grovhakket persille
0,8 fedd
Hvitløk
0,8 ss
Sitronsaft
0,2 ts
Kajennepepper
1,5 ss
Olivenolje
0,4 ts
Salt

Mangosalsa

0,8 stk
Moden mango
0,8 ss
Honning
0,8 ss
Hakket frisk koriander
0,8 ts
Revet ingefær
0,8 ts
Chilipulver
0,8 ss
Limesaft

Mandelpanert skrei

562,5 g
Skreifilet uten skinn
0,8 stk
Egg
1,5 dl
Mandler
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Nykvernet pepper
2,3 ss
Hvetemel
0,8 dl
Solsikkeolje

Chilimajones

1,5 stk
Eggeplommer
0,8 ss
Limesaft
0,8 stk
Rød chili
0,2 ts
Salt
1,5 dl
Solsikkeolje
0,4 dl
Olivenolje

Slik gjør du

Trinn 1

Coleslaw: Skrell gulrot og eple og riv på rivjern. Finsnitt kålen og bland alt i en stor bolle. Ha resten av ingrediensene i bollen og bland alt godt sammen. Smak til med salt og nykvernet pepper og la salaten stå og trekke i 10 minutter.

Trinn 2

Tomat- og persillesalat: Del tomaten i små terninger og bland med grovhakket persille. Tilsett hakket hvitløk, sitronsaft, olivenolje, salt og kajennepepper og bland sammen. La salaten trekke i 10 minutter før servering.

Trinn 3

Mangosalsa: Kutt mangoen i to ved å skjære inntil steinen på begge sider. Rut opp fruktkjøttet, vreng skallet og ta ut terningene med en skje. Bland alle ingrediensene godt sammen.

Trinn 4

Mandelpanert skrei: Kutt fisken i passe stykker. Hakk mandlene i en blender, men stans før det har blitt helt finkornet. Du trenger 3 skåler; én med hvetemel, én med sammenpisket egg og en med mandler, evt. griljermel. Salte og pepre fiskestykkene og vend dem først i hvetemel. Rist bort overflødig mel. Vend dem deretter i sammenpisket egg, og tilslutt i mandler. Fisken stekes i solsikkeolje på middels varme i 3 minutter på hver side.

Trinn 5

Chilimajones: Visp sammen eggeplommer, limesaft og salt i en bolle. Kjør oljene i blender sammen med chili til en jevn chiliolje. Visp inn chilioljen, først bare et par dråper, så resten i en tynn stråle mens du visper kraftig slik at du får en fyldig majones. Smak til med evt. mer salt og chili.

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender