Mandelbakt blomkål med sennepssaus

Tidsbruk 30 minutter
23 ingredienser
192 planlagt
Mandelbakt blomkål med sennepssaus
Legg oppskrift
i handlelapp
Blomkålen er bakt med mandelfarse og gir en sprø og velsmakende rett. Server som egen rett eller som tilbehør til middag.


Serveres med ovnsbakte tomater og sennepssaus. Kokt ris passer godt til hvis du vil ha et mer mettende måltid.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Mandelbakt blomkål

3 skive
Loff
2 fedd
Hvitløk
1 ts
Timian
1 stk
Egg
100 g
Mandler
1 ts
Salt
0.5 ts
Kvernet pepper
2 ss
Olivenolje

Sennepssaus

3 dl
Melk
0.5 dl
Fløte
1 ss
Pølsesennep
1 ss
Grov sennep
1 ss
Fransk dijonsennep
0.5 ts
Pepper
1 ss
Smør
1 ss
Hvetemel
0.5 ts
Salt

Ovnsbakte tomater

400 g
Tomater
2 fedd
Hvitløk
1 ss
Rosmarin fersk
0.5 ts
Salt
0.5 ts
Kvernet pepper
2 ss
Olivenolje

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm ovnen på 220°C varmluft. Rens blomkålen for blader og ha i en kjele med salt og 2 cm vann. Damp blomkålen under lokk i 10 minutter til den begynner å bli mør.

Trinn 2

Skjær skorpene av loffen og kjør i mikser med hvitløk, timian, salt, kvernet pepper, egg og olivenolje til en fin farse. De siste 10 sekundene tilsettes mandler til de blir grovhakkede

Trinn 3

Plasser blomkålen på et ildfast fat og smør mandelfarsen i et tykt lag over blomkålen. Bak blomkålen ved 220°C varmluft i 15 minutter til mandelfarsen er gylden.

Trinn 4

Sennepssaus: Smelt smør og ha i mel. Fres dette i to minutter. Spe med varm melk og fløte i to omganger mens du rører iherdig slik at den hvite sausen blir glatt og uten klumper. Rør inn sennepene og smak til med salt og pepper.

Trinn 5

Ovnsbakte tomater: Bland sammen salt, pepper, hakket hvitløk, rosmarin og olivenolje til en marinade. Del tomatene i to og dekk dem med marinaden. Ovnsbak tomatene i 15 minutter på 220°C varmluft.

Tips

Oppskriften kan enkelt gjøres fri for animalske produkter ved å bytte ut melk og smør med et plantebasert alternativ.