Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Majones

Tidsbruk 15 minutter
6 ingredienser
19 planlagt
Majones
Legg oppskrift
i handlelapp
Det er ingen tvil, hjemmelaget majones smaker best. Smak til med det du liker best, for eksempel hvitløk, chilli – eller wasabi!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

0,8 stk
Eggeplomme
1,5 dl
Solsikkeolje
1,5 ts
Hvitvinseddik (eller sitron)
0,4 stk
Sitron, evt. lime
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Visp sammen eggeplomme og hvitvinseddik i en skål. Visp deretter inn oljen, først bare et par dråper, så resten i en tynn stråle mens du visper kraftig. Smak til med salt, nykvernet sort pepper og evt. litt presset sitron eller lime. Hvis majonesen blir for tykk, kan du vispe inn litt vann til slutt.

Tips og råd: Majones og dipper

Serveringsforslag

Alioli: Tilsett 3 fedd raspet hvitløk og spe med litt god olivenolje til slutt.