Maissuppe med kylling og erter

Tidsbruk 50 minutter
8 ingredienser
191 planlagt
Maissuppe med kylling og erter
Legg oppskrift
i handlelapp
Mais er najs - også som suppe. I USA er maissuppe, eller corn chowder som det heter der, en klassiker. Og denne fyldige og smaksrike suppen kan fort bli en stor familiefavoritt her hjemme også.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Kyllingklubber naturell 900 g Solvinge
1 stk
Løk
150 g
Poteter
1 pose
Erter REMA 1000
1 boks
Maiskolber, hermetiske REMA 1000
4 fedd
Hvitløk
1 l
Hønsebuljong (NB! Noen buljongtyper inneholder gluten.)
1 ts
Kajennepepper

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Kok kyllingklubbene i hønsebuljong til de er møre. Ta ut klubbene og plukk av kjøttet.

Trinn 2

Trinn 2

Skjær potetene i små terninger og finhakk løk og hvitløk. Ha det i buljongen og kok det mørt. Skjær maiskorn fra kolben og ha det i suppen. Kok opp og kjør det hele med en stavmikser eller i en blender til du får en fin kremaktig suppe.

Trinn 3

Trinn 3

Ha i ertene og la suppen småkoke til ertene er møre. Smak til med salt og kajennepepper og ha i kjøttet like før servering.

Serveringsforslag

Ha gjerne finhakket frisk timian i suppen og server med en klatt crème fraîche.