Magic Dust kylling med shoestring potatoes og Pico de Gallo

12 ingredienser
Magic Dust kylling med shoestring potatoes og Pico de Gallo
Legg oppskrift
i handlelapp
Spicy salsa og hjemmelagede potetsticks gjør dette til en helt spesiell kyllingservering.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Craig´s Magic Dust Chicken Breast

2 pakke
Craig´s Magic Dust Chicken Breast

Shoestring potatoes

500 g
Melne poteter
2 l
Solsikkeolje
3 klype
Salt

Pico de Gallo

2 stk
Tomater
1 stk
Liten rødløk
1 stk
Rød chili
1 fedd
Hvitløk
2 ss
Finhakket frisk koriander
2 stk
Lime
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Lag pico de gallo: Del tomatene i to, fjern frøene og finhakk dem. Finhakk rødløk, chili, hvitløk og koriander.
Ha alt i en bolle og tilsett presset lime.
Smak til med salt og nykvernet pepper.

Trinn 2

Lag shoestring potatoes: Kutt potetene julienne (som fyrstikker, ca. 5 cm lange). Ha dem i en stor bolle med iskaldt vann. 
Varm olje til 180° C i en stor gryte eller frityr.
 Ta en stor håndfull potetstrimler opp av vannet og legg på et tørkehåndkle. Tørk dem godt og ha dem oppi i oljen og stek til de er gylne (ca. 2 minutter). Ta de ferdigstekte potetstrimlene opp av oljen med en hullsleiv. Legg dem på tørkepapir. Ha på litt salt og hold dem varme mens du steker resten av potetstrimlene.

Trinn 3

Start grillingen av kyllingfiletene på indirekte varme med lokket på. Etter ca. 8-10 minutter løsner filetene slik at de kan snus uten at de henger fast. Da kan filetene grilles i noen sekunder på direkte varme slik at de får fin farge. Legg kyllingfiletene tilbake på indirekte varme i noen minutter for å bli ferdige. La filetene hvile noen minutter før servering.

Trinn 4

Server kyllingbrystene med shoestring potatoes og pico de gallo.